Зелений чаи – замість бальзаму

Зелений чай – дуже приємний смак напій, який прийшов до нас зі Сходу. Цей чай протягом багатьох століть вважається японцями та китайцями дуже ефективним для підтримки організму: його п’ють і маленькі діти, і люди похилого віку. За своєю популярністю у світі зелений чай є другим напоєм після води. Щодо медичного аспекту, то неможливо знайти такого східного лікаря, який не радив би своїм пацієнтам випивати дві – три чашки зеленого чаю на день.

Західні лікарі свого часу почали досліджувати лікувальні властивості зеленого чаю, зацікавившись тим фактом, що японці – найкурці у світі – рідко хворіють на рак легенів та інші онкологічні захворювання (у Японії щорічно реєструється, наприклад, утричі менше випадків легеневих хвороб, ніж у Америці).

1988 року японські фахівці виділили із зеленого чаю хімічну сполуку, яка знижує рівень холестерину і знижує ризик виникнення ракових захворювань. Це катехін, що сприяє також утриманню в організмі вітаміну С.

Лікар Роджерс Мосс у своїй книзі “ракова терапія – реферати керівництво для споживачів з нетоксичного лікування та профілактики” зазначає, що вчені Американського фонду здоров’я виявили: зелений чай обмежує негативний вплив куріння, а його антиоксидантні властивості перешкоджають активізації канцерогенів.

Короткий перелік основних корисних ефектів зеленого чаю такий:

  1. Знижує рівень “поганого” холестерину та підвищує рівень “хорошого”.
  2. Може захистити від раку легень.
  3. Діє як антиоксидант.
  4. Стимулює схуднення.
  5. Захищає шкіру від УФ-опромінення.
  6. Знижує тиск крові шляхом гноблення діяльності відповідних ферментів.
  7. Блокує зростання вмісту цукру на крові, пригнічуючи роботу ферменту амілази.
  8. Запобігає руйнуванню зубів та хворобі ясен.
  9. Допомагає протистояти серцевому захворюванню, пригнічуючи утворенням тромбів.
  10. Значно знижує ризик бактеріального харчового отруєння.
  11. Може пригнічувати віруси грипу та ВІЛ.

Застереження:

Великі дози катехінів можуть бути токсичними. І випивати 400 – 500 г зеленого чаю на день, безперечно, корисно та бажано.