Не захоплюйтесь морозивом

Незважаючи на те, що морозиво не тільки смачний, а й цінний продукт харчування, вживати його у великій кількості не потрібно. 

Особливо, якщо ви віддаєте перевагу пломбіру, ​​вміст жиру в якому становить 15%, а 100 г цього продукту дають організму 226 кілокалорій. У вершковому морозиві частку жиру припадає 10%, відповідно і калорійність його нижче – 178 кілокалорій, у молочному – найменш калорійне морозиво (у 100 грамах – 125 кілокалорій) міститься до 3,4% жиру. Кількість молочного білка і цукру в цих видах морозива приблизно однакова: відповідно 3,2 – 3,3% і 14 – 15,5%. Крім білків, жирів та вуглеводів, у морозиві містяться мінеральні речовини (калій, кальцій, магній, натрій, фосфор, залізо), а також деякі вітаміни – А, С, групи В.

У плодово-ягідному морозиві багато мінеральних речовин і вітамінів, оскільки його роблять із свіжих та заморожених плодів та ягід (полуниці, вишень, абрикосів). У цьому морозиві зберігаються майже всі цінні харчові речовини, що містяться в сировині. У ньому фактично немає жиру та білка, але великий вміст цукру (не менше 25%) робить цей продукт висококалорійним.

Тому морозивам захоплюватися не варто, особливо тим, хто схильний до повноти: на день можна з’їсти не більше однієї пачки вагою 100 грамів, при цьому в раціоні потрібно обмежити інші солодощі.

Людям, які страждають на цукровий діабет, ожиріння, хвороби шлунка, печінки, нирок, морозиво вживати не рекомендується. Протипоказано воно і тим, хто має тонзиліт, бронхіт, хронічні захворювання верхніх дихальних шляхів. Хворим на атеросклероз дозволяється тільки молочне та плодово-ягідне морозиво і не частіше 1 – 2 рази на тиждень. Якщо є схильність до ангіни та гострих респіраторно-вірусних захворювань, морозиво їсти можна, коли воно трохи розтане і, звичайно, нечасто.