Смачна паска на вершках – рецепт з фото

Смачна паска на вершках – рецепт з фото


Паска традиційна випічка, яку роблять на свято Пасхи. Паски можна пекти на молоці, вершках, на жовтках. Існує багато рецептів, тому ви зможете підібрати той, який вам повністю підійде.

В якості форми найчастіше використовують круглу або у вигляді циліндра. Але можна пекти паски та в інших формах, які вам подобаються. Наприклад, квадратної, прямокутної форми і навіть у вигляді кексу з отвором в центрі, щоб викласти яйця на свято. Головне, що смак цієї чудової випічки залишиться незмінним незалежно від форми.

Інгредієнти
– вершки (10%) – 1 склянка,
– дріжджі сухі – 1 ч. ложка,
– яйця курячі – 2 шт.,
– масло вершкове – 50 грам,
– цукровий пісок – 50 грам,
– ізюм – 50 грам,
– сіль – щіпка,
– борошно пшеничне – 8 ст. ложок.

Для глазурі:
– білок курячого яйця – 1 шт.,
– цукрова пудра – 70-100 грам.

Для прикраси:
– присипки для тортів – 2 пакетика.

Як зробити паска Тепле молоко залийте в миску.

Засипте сухі швидкорозчинні дріжджі і перемішайте масу.

Засипте половину норми пшеничного борошна. Краще її попередньо просіяти.

Тісто вийде таким, що буде липнути до рук. Це нормально. Поставте тісто на годину в тепле місце.

Відокремте жовтки від білків у різні ємності. В жовток, додайте цукор і добре перетріть дочиста. Маса повинна бути однорідною.

Ізюм замочіть в гарячій воді на 10 хвилин.

Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

До цього часу тісто вже збільшиться в розмірах, підніметься.

Додайте родзинки. Білки збийте з дрібкою солі до утворення піни. Залийте акуратно вершкове масло і жовтки в миску. Потім підмішайте акуратно білки.

Додайте решту пшеничне борошно і добре перемішайте всі інгредієнти. Тісто має бути однорідним. Знову залиште його в теплому місці на годину.

Форму змастіть рослинним маслом і викладіть в неї тісто акуратно за допомогою ложки.

Випікати паску при температурі 180-190 градусів приблизно 40 хвилин. Він повинен добре підрум’янитися зверху.

Викладіть готову паску з форми на блюдо.

Зробіть глазур. З’єднайте білок з цукровою пудрою і розітріть до однорідності.

Полийте глазур’ю паска і посипте його різнокольоровими присипками. Паска на свято готовий!


Євгенія Хоновец
©

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )
Выберите язык сайта»