Салат з баклажанами та помідорами

Салат з баклажанами та помідорами


Гріх не скористатися можливостями літа, коли загальнодоступні овочі, вирощені на вітчизняному грунті. Маса варіацій салатів, смачних і корисних. А яка колірна палітра на тарілках! Була би художником, картини б писала з літніх страв. Салати відрізняються не тільки складом інгредієнтів, але і способи підготовки продуктів. Зокрема, баклажани для салатів відварюють або запікають. Пропоную пікантний салат з печеними баклажанами і помідорами.

Список інгредієнтів:

– баклажани 2 шт.;
– середні помідори 3 шт;
– за кілька гілочок кропу і петрушки;
– кілька пір’я зеленої цибулі;
– 1-2 зубчики часнику;
– сіль за смаком;
– рослинна олія для заправки.

Салат з печених баклажанів з помідорами Для початку всі овочі і зелень добре промиваються. В першу чергу слід приготувати баклажани, для чого вони укладаються на деко і відправляються в духову шафу, нагріту до 200 градусів. У готових печених баклажанів повинна злегка скривиться шкірка. Для перевірки готовності треба плід проколоти зубочисткою, якщо вона входить легко, відчувається м’якість, то духовку можна вимикати.

Поки остигають печені баклажани, можна приступити до підготовки інших інгредієнтів. Часник очищається від лушпиння і дрібно ріжеться або видавлюється через чеснокодавку. Зелень із зеленою цибулею промивається і бажано обсушивается. Після чого вони дрібно нарізати. Помідори з віддаленої «попкою» нарізати невеликими кубиками.

З печених баклажанів знімається шкірка, робиться це дуже легко, вона вільно відокремлюється від м’якоті, досить краю підчепити ножем і потягнути на себе. Кілька таких рухів і залишиться чиста м’якоть.

М’якоть баклажана теж нарізати невеликими кубиками.

Всі підготовлені для салату інгредієнти перемішуються. До них додається сіль і кілька столових ложок рослинного масла.

Власне кажучи, страва готова. Рекомендується витримати кілька годин, поки салат настоїться. Кількість часнику любителям гострих страв можна збільшити, вказане в рецепті кількість зубчиків забезпечує пікантний присмак.

Не рекомендується захоплюватися зеленню, інакше вона переб’є смак інших інгредієнтів. Такий салат з печеними баклажанами добре підходить до м’ясних страв. З ним поєднується підсушений хліб. Ще хочеться відзначити, що салат з печеними баклажанами і помідорами виходить дуже соковитим. Залишилося побажати вам приємного апетиту!

Ірина Нагібіна
©

    

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
Выберите язык сайта»