Приготування мідій

Приготування мідій


Мідії – прекрасна дієтична їжа, вони надзвичайно смачні і так само корисні. У них присутній білок, фосфор, залізо, речовини, що зміцнюють імунітет.

М’ясо мідій придатне для вживання при строгих дієтах для схуднення, так як воно низкокаллорийно. Розводять мідії на спеціальних плантаціях в море, тому їх можна купити в магазинах цілий рік.

Давайте розглянемо, як приготувати мідії, щоб вони доставили нам задоволення і користь? Зверніть увагу на мідії, які ви зібралися купити. Вони повинні бути непошкодженими, стулки раковин повинні бути добре закриті. Не купуйте занадто важкі або дуже легкі раковини. У першому випадку вона наповнена піском, а в другому – молюски вже мертві.

Мідії мають різний колір раковин, це пов’язано з їх сортом. Всі вони їстівні і чудово поєднуються з овочевим гарніром, рисом, а особливо вишуканими вам здадуться мідії в білому вині.

Їх варять у солонуватою воді, кидаючи в окріп, приблизно хвилин 10, потім відкидають на друшляк, і поливають соком лимона.

Мідії з овочами Інгредієнти: мідії 200г, різнобарвний солодкий перець, 100 г пекінської капусти, пара маринованих огірочків, соус, рослинну олію і спеції.

Як готувати?
Варимо мідії, ріжемо кубиками огірки та перець, з’єднуємо. До них додаємо порізану капусту, роздавлений часник, сіль, спеції, соус, лимонний сік. Все добре перемішуємо і поливаємо рослинним маслом.

Плов з мідіями Інгредієнти: мідії 700г, склянка сирого рису, дві цибулини, морква, столова ложка томатного пюре, 40 грам вершкового масла, спеції.

Як готувати?
Варимо мідії. Морква, цибуля, рис обсмажуємо на вершковому маслі, додаємо дві склянки бульйону з-під мідій, томатну пасту, спеції, все солимо і варимо на середньому вогні до готовності. Потім у готову суміш кладемо мідії. Все, плов готовий!

Юлія Усова
для

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
Выберите язык сайта»