Пиріг з персиками

Пиріг з персиками

Фруктово-ягідна випічка – велика спокуса для ласунів. Адже перед комбінацією тане в роті тесту з соковитою полуничкою чи солодкою черешнею встояти неможливо – перевірено на собі. Хочете порадувати близьких черговим апетитним «шедевром»?

Приготуйте ніжний пиріг з пісочного тіста з ароматними персиками.

Інгредієнти На 8 порцій потрібно:

  • 2,5 склянки борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 120 г кулінарного жиру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 ч. ложка розпушувача;
  • 3 яйця;
  • пакетик ванільного цукру;
  • літрова банка компоту з персиків;
  • рослинне масло для випікання;
  • кокосова стружка і листочки м’яти для прикраси.

Як приготувати пиріг з консервованими персиками Заздалегідь – за годину-півтора – дістаньте вершкове масло і кулінарний жир з холодильника. З’єднайте їх з цукром і ретельно розітріть масу дерев’яною ложкою.


По одному, кожен раз добре збиваючи суміш міксером, введіть яйця.



Всипте борошно і розпушувач, замісіть м’яке однорідне тісто.

Додайте в тісто ванільний цукор і знову перемішайте.

Загорніть в харчову плівку і поставте в холодне місце на 30-40 хвилин.

Викладіть персики з компоту на сито і залиште на півгодини, щоб сироп стек.

Застеліть круглу скляну або сталеву форму діаметром 28-30 см папером для випічки, рясно змастіть рослинною олією. Якщо у вас є силіконова форма відповідного розміру – використовуйте її. Покладіть тісто у форму, присипте борошном і руками сформуйте корж з невисокими бортиками.

Персики наріжте скибочками і викладіть на тісто в один шар.

Нагрійте духовку до 180-200 градусів і випікайте приблизно півгодини.

Готовий пиріг вийміть з форми, остудіть і присипте кокосовою стружкою. Прикрасьте листочками м’яти.

Подавайте ніжний пиріг з персиками з холодним молоком або гарячою кавою. Приємного апетиту!

 

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )
Выберите язык сайта»