Медовик: покроковий рецепт з фото

Медовик: покроковий рецепт з фото


Напевно вам відомі кілька рецептів торт «медовик». Я хочу представити ще один, можливо, з таким варіантом ви не зустрічалися. Його особливість полягає у випіканні коржів на сковороді, що в значній мірі дозволяє заощадити час на його приготування. Перед початком нашої роботи хочеться зауважити, що в торті не відчувається смак інгредієнта, який дав йому назви – меду, а тому цю випічку цілком можуть для себе готувати, кому не подобається смак або запах меду.

Інгредієнти: Для коржів:
– мед 3 ст. л.;
– яйця – 2 шт.;
– цукровий пісок – 200 гр. стакан;
– вершкове масло (маргарин) – 100 р.;
– борошно – 3,5 склянки 250 гр.;
– сода, погашена оцтом – 1,5 ч. л.

Для крему:
– сметана найбільшою жирності – 800 мл;
– цукровий пісок – 200 гр. стакан;
– чорнослив – 200 гр.

Для глазурі:
– цукровий пісок – 0,75 200 гр. склянки;
– какао – порошок- 5 повних ст. л. з гіркою;
– молоко – 4 ст. л.;
– вершкове масло – 100 гр.;
– волоський горіх за смаком.

Рецепт медовика зі сметанним кремом Почнемо з приготування крему, оскільки йому треба буде охолодитися. На 15 хвилин заливаємо чорнослив окропом, потім зливаємо воду в друшляк і залишаємо в ньому чорнослив, щоб з плодів добре стекла вода. Беремо сметану (ідеально, якщо вона буде домашньою, промислову беремо найбільшою жирності – 20-30%) і міксером збиваємо її з цукром. Якщо крем не виходить збити до хорошої густоти, то додаємо загусник на крохмалі. Відправляємо збиту сметану в холодильник. Безпосередньо перед використанням крему нарізаємо дрібно чорнослив і з’єднуємо його з кремом.

Для приготування тесту нам знадобиться водяна баня, якщо немає спеціальної підставки, одну каструлю вставляємо в іншу велику по діаметру і наповнену водою. Робимо суміш з яєць, маргарину (краще розм’якшеного, якщо він з холодильника, то його дрібно рубаємо), меду, цукру і погашеної соди.

Цю масу ставимо на підготовлену водяну баню і повільно помішуючи, чекаємо утворення піни, бажано масу тримати на повільному вогні, інакше вода в каструлі швидко нагріється і яйце в суміші може зваритися.

Виливаємо піну медову в ємність для замісу тіста і даємо їй трохи охолонути.

Додаємо спочатку дві третини борошна (краще потім додати, ніж відразу замісити дуже круте тісто) і вимішуємо м’яке тісто.

Ділимо його на 6 або 8 частин, хто як любить – тонше або товщі коржі. Розкачуємо, щоб по діаметру збігався з параметрами сковороди, і випікаємо його на сухій сковороді. На кожну сторону піде приблизно 3 хвилини. Також краще, якщо вогонь буде маленьким.

Коржі остигають швидко, а тому відразу після випічки можна приступати до складання нашого медового торта.

Беремо плоске блюдо і кладемо один корж змащуємо кремом. Потім накриваємо другим коржем і повторюємо операцію до останнього коржа.

Переходимо до глазурі. У невеликій каструльці перетираємо розм’якшене масло з цукром (можна взяти цукрову пудру) і з’єднуємо з какао-порошком і молоком, перемішуємо, ставимо на повільний вогонь і, повільно помішуючи, варимо приблизно 5-6 хвилин.

Трохи прохолола глазур’ю змащуємо верхній корж медівника, насипаємо трохи волоського горіха (його можна для смаку попередньо обсмажити).

Покриваємо горіх на верхньому коржі і бічну частину торта залишилася глазур’ю.

Медівник майже готовий! Залишилося його відправити у холодне місце для просочення, краще, якщо на це відвести не менше 10 годин. Після чого можна розрізати на потрібні порції і приступати до дегустації. Приємного апетиту!

Ірина Нагібіна
©

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )
Выберите язык сайта»