
Лимонно-сливовий сорбет. Рецепт з фото
Приготувати смачне ласощі в домашніх умовах зовсім не важко, при цьому воно може бути не тільки смачним, але і корисним!
Для приготування сорбету, на відміну від морозива, необхідно невелику кількість інгредієнтів, в той же час можна отримати всю користь від фруктів, так як вони не проходять ніякої термічної обробки.
Якщо ваша дитина не любить якийсь фрукт, змішайте його з іншим — улюбленим і приготуйте на основі цієї суміші смачне ласощі, в такому вигляді малюк обов’язково з’їсть запропонований десерт і можливо навіть не зрозуміє що в ньому заховане!
Інгредієнти на 2 порції:
– 3 великих синіх сливи
– 1/3 великого лимона
– ½ Склянки цукрового піску
– ½ Склянки води
Рецепт приготування:
1. Фрукти для сорбету необхідно підібрати свіжі і стиглі, без пошкоджень.
2. Викладіть сливи і лимон в друшляк, ретельно промийте під холодною проточною водою.
3. Для сиропу знадобиться по пів склянки цукрового піску і кип’яченої води, при бажанні кількість цукру можна збільшити або зменшити.
4. У невелику каструлю вилийте підготовлену воду, додайте до неї весь цукор, поставте каструлю на плиту і доведіть до кипіння на середньому вогні, зменшіть вогонь і варіть сироп протягом п’яти хвилин до легкого загусання.
5. Із слив видалити кісточки і поріжте плоди на чотири частини, лимон можна використовувати як з цедрою так і без, його так само необхідно порізати на шматочки.
6. Нарізані фрукти складіть у ємність блендера і подрібніть до пюреобразного стану.
7. Влийте в фруктове пюре цукровий сироп, бажано щоб він був вже захололим.
8. Ретельно перемішайте сироп з пюре, дайте масі постояти 10-15 хвилин.
9. Вилийте фруктову масу в підходящу ємність, краще всього якщо це буде глибока тарілка, і поставте в морозильну камеру для застигання.
10. Через дві години дістаньте ємність з холодильника, ретельно перемішайте ложкою всю масу, чим краще ви перемішайте її тим легшим і м’якше вийде сорбет.
Після цього заберіть ємність назад в морозильну камеру, ще через годину знову дістаньте і перемішайте, через годину-дві сорбет буде повністю готовий.
Приємного апетиту!
Катерина Слепченко
©