Котлети з кабачків і картоплі

Котлети з кабачків і картоплі


Якщо ви не пробували картопляно-кабачкові котлети, то рекомендую приготувати це блюдо. В принципі, такий варіант котлет можна назвати дієтичним блюдом, враховуючи, що в ньому відсутні м’ясні інгредієнти, а калорійність кабачків радує всіх, хто стежить за своєю фігурою. Котлети з кабачків і картоплі виготовляються за різної технології – використовується картопляне пюре (додається в охолодженому вигляді, можна використовувати навіть вчорашнє пюре), натертий відварну картоплю в мундирі. Я пропоную використовувати сиру картоплю. Взагалі експериментувати з інгредієнтами можна по-різному, у мене простий рецепт з мінімальною кількістю продуктів.

Інгредієнти:

– середній кабачок;
– одне куряче яйце;
– одна середня картоплина;
– одна середня цибулина;
– 1 столова ложка манної крупи;
– борошно для обвалювання котлет;
– сіль, перець за смаком;
– масло рослинне для обсмажування картопляно-кабачкового котлет.

Котлети з кабачків і картоплі: покроковий рецепт Приготування овочевих котлет починається з підготовки інгредієнтів. Кабачок, картоплю і цибулю слід промити і очистити від шкірки. Якщо цибуля чистити під струменем холодної води, то буде менше сліз.

Кабачок натирається на бурячной тертці і засипається невеликою кількістю солі, інгредієнти перемішуються і отставляются в бік.

Поки кабачок стоїть в сторонці, дрібно нарізати цибулю і на бурячной тертці натирається сиру картоплю.

До картоплі і цибулі додається віджатий від зайвого соку кабачок (сіль «змушує» овоч пускати сік, який буде зайвим в котлетах, тому від нього рекомендується позбутися).

Додається яйце, перець за смаком, ще трохи солі і манна крупа. Замість перцю або в додаток до нього використовуються різні спеції, тут особливих обмежень немає. Все перемішується і отставляется на 15 хвилин. Це необхідно для набухання манної крупи. Можна залишити на столі при кімнатній температурі, тільки треба прикрити ємність, у якій змішані інгредієнти.

Розігрівається сковорода. Руки змочуються водою, трохи береться нашої овочевий котлетної маси, формується котлета, яка з двох сторін обвалюється в борошні. Якщо виникли труднощі з формуванням котлет, то слід у масу додати трохи борошна.

Обсмажуються котлети з кабачка і картоплі в розпеченому соняшниковій олії по кілька хвилин з кожного боку. Сковороду можна накрити кришкою, щоб краще присмажився середина. Вогонь бажано робити середнім, якщо смажити на максимально палаючої пальнику, то котлети швидко зажарятся, але середина може виявитися неповноцінній, поки будете чекати її готовності, страва підгорить.


Готові котлети можна викласти на паперовий рушник, який вбере надлишки масла. Хоча котлети не виходять жирними, так що цей етап приготування можна пропустити. Добре до таких кабачково-картопляних оладок подати соус зі сметани, часнику і зелені (кріп + петрушка або кінза). Або вони просто посипаються нарізаною зеленню і часником. Таку котлетну масу можна використовувати в якості основи, а всередину покласти фарш або сир. Також можна додати дрібно нарізану зелень, вона добре поєднується з картоплею і кабачками. Приємного апетиту!


Світлана Бобильова
©

    

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )
Выберите язык сайта»