Кекси з манкою

Кекси з манкою


Що висувають противники кексів та інших подібних смачних виробів з борошна в якості контраргументу шкідливості для здоров’я цих шедеврів кулінарії? Великий вміст жиру, мовляв, їсте вершкове масло (маргарин) і чаєм запиваете. Шах і мат вам – кекси з манкою без використання якого-небудь жиру, за винятком того, що міститься в кефірі. Якщо покласти менше цукру, ніж рекомендується за рецептом, то можна отримати ще менш калорійну випічку. Для когось може здатися дивним використання манної крупи в такому блюді, але її смак не відчувається, виходять досить пишні, гарного смаку кекси.

Інгредієнти (стакан 200 мл):

– склянка кефіру;
– склянка манної крупи;
– склянка пшеничного борошна;
– одне куряче яйце;
– пів чайної ложки соди, погашеної оцтом.

Рецепт кексу на манці з кефіром Технологія приготування тіста для кексів на манці включає один етап, який вимагає 40 хвилин, а тому слід це врахувати, якщо хочеться приготувати десерт до певного часу. Саме цей етап є першим кроком до приготування кексів. Манка з’єднується з кефіром і залишається на 40 хвилин.

Поки настоюється манка, можна підготувати форми для випічки, які слід добре промазати рослинним/вершковим маслом. Також знадобиться блендер або міксер з насадками для тіста. Можна в цей період включити духовку, виставивши температуру на показнику 200 градусів за Цельсієм. Після того, як пройшли 40 хвилин, суміш манки і кефіру додається яйце. Інгредієнти перемішуються ложкою.

Додається цукор, просеянная пшеничне борошно (не знаю, як на рахунок збагачення киснем, але в ході просіювання точно піде можливий сміття) і погашена оцтом сода. Тепер усе це перемішується з допомогою техніки – блендером або міксером з насадками для приготування тіста. Виходить тісто, як на наливну пиріг або густі оладки.

Форми заповнюються за допомогою столової ложки, рекомендована наповнюваність – 2/3 форми.

Кекси випікаються протягом 40-50 хвилин до легкого зарум’янювання. Якщо їх перетримати, то м’якоть стає більш сухою і кірка твердуватою. Після того, як кекси на манці трохи охолонуть, їх можна вийняти з форми, що робиться легко, тісто не пристає до стінок, якщо вони були добре промазані маслом.

При бажанні кекси можна посипати цукровою пудрою. Діти не будуть проти з’їсти їх з варенням, або з вареним згущеним молоком – кекс розрізається впоперек і промащується повидлом або згущеним молоком. Дорослим також можна побалувати себе таким «бутербродом», але таке відступ загрожує втратою стрункої фігури. З цих інгредієнтів виходить 400-450 грам кексів. Приємного чаювання!


Світлана Бобильова
©
    

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
Выберите язык сайта»