
Кальмари у фритюрі
З морепродуктів кальмари вважаються найбезпечнішими для їжі. Завдяки складу і кількості біологічно активних речовин м’ясо кальмарів корисніше, ніж тварина м’ясо. При цьому білки м’яса цих молюсків добре засвоюються нашим організмом.
Інгредієнти:
Заморожені кільця кальмарів – 250 гр.
Яйця – 2-3 шт.
Борошно
Сіль і перець
Олія для смаження
Приготування:
Розморозити кальмари під холодною водою.
Борошно перемішати з перцем і сіллю. За бажанням можна додати і інші приправи для риби. Натерта цедра лимона теж буде не зайвою.
Яйця трохи збити. Кільця кальмарів спочатку обваляти в борошні, потім добре вмочити в яйці. Смажити в розпеченому маслі. Виймати готові кальмари на паперовий рушник, щоб звільнити від зайвого жиру.
Можна подати з соусом або різотто з лимоном.
©