Баклажани з картоплею і помідорами

Баклажани з картоплею і помідорами


Баклажани з картоплею і помідорами – це смачне, поживне блюдо, яке схоже на рагу. Овочева суміш у вигляді помідорів, кабачків і картоплі відмінно поєднується між собою.

Приготувати таку страву простіше простого, тому приступаємо. Розглянемо список інгредієнтів, які вам будуть необхідні для приготування тушкованих баклажанів з картоплею і помідорами.

Інгредієнти
– картоплю свіжу (молодий) – 800 грам,
– баклажани свіжі – 4 шт.,
– помідори свіжі – 5 шт.,
– рослинна олія (марка не важлива, головне, без запаху) – для смаження,
– зелень (петрушка, кріп) – 1 пучок,
– кухонна сіль – за смаком,
– чиста вода – по ситуації.

Рецепт приготування баклажанів з картоплею і помідорами
Картопля очищаєте від шкірки, потім ретельно вымываете від пилу і бруду. Поріжте кубиками. Поставте суху сковороду на вогонь середньої потужності і наливайте рослинне масло. Викладайте на сковороду порізану картоплю і обсмажуватися, поки він не підрум’яниться і не отримає золоту шкуринку.

Поки картопля обсмажується, баклажани помийте, розріжте хвостики і дрібно поріжте кубиками. Картопля добре посоліть на ваш смак.

Помідори вимийте, розріжте хвостики, потім поріжте часточками або кубиками.

Картоплю до цього часу вже придбає золоту шкуринку.

Коли це станеться, викладіть порізані баклажани в сковороду і добре перемішайте. Посоліть за смаком.

Приблизно через п’ятнадцять хвилин можете викладати помідори. Також додайте трохи чистої води і добре розмішайте вміст сковороди. Ще трохи посоліть і за бажанням додайте спеції, які любите. Це можуть бути коріандр, розмарин, базилік та інші прянощі.

Свіжу зелень необхідно ретельно вимити, щоб не потрапила бруд. Потім поріжте її дрібно.

Зелень викладайте на сковороду, добре перемішайте і закрийте кришку. Нехай картопля з баклажани тушкуються п’ять хвилин на тихому вогні.

Баклажани з картоплею і помідорами готові! Цю страву можна їсти як самостійне, зі сметаною або майонезом і хлібом. А можна подавати як гарнір до крупам. Блюдо виходить легким і смачним.

Євгенія Хоновец
для

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
Выберите язык сайта»